Απαγόρευση απόπλου σε ιστιοφόρο για παράνομη ναύλωση ως σκάφος αναψυχής - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Απαγόρευση απόπλου σε ιστιοφόρο για παράνομη ναύλωση ως σκάφος αναψυχής  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επιβλήθηκε στο ιστιοφόρο «HELENA 1913», σημαίας Ελβετίας, στο λιμάνι Λιναριάς Σκύρου, από στελέχη του ...

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επιβλήθηκε στο ιστιοφόρο «HELENA 1913», σημαίας Ελβετίας, στο λιμάνι Λιναριάς Σκύρου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης έναντι του ποσού των 1.300 ελβετικών φράγκων για το χρονικό διάστημα από 27-04-2019 έως 04-05-2019 μεταξύ δὐο αλλοδαπών και του πλοιοκτήτη, στην οποία αρχικός τόπος επιβίβασης ήταν η Σκύρος και οριστικός τόπος αποβίβασης η Χίος, χωρίς το πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Επίσης, βρέθηκε ανάρτηση σε διαδικτυακή ιστοσελίδα με διαφήμιση για την εκμετάλλευση του ιστιοφόρου για διενέργεια ταξιδιών αναψυχής βάσει προκαθορισμένου προγράμματος, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου του Λιμεναρχείου Κύμης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη.