Ημερίδα με στόχο τη δημιουργία ενός THINK TANK για το Ελληνικό Yachting διοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού

Optimized IMG 8092 1

Ημερίδα με στόχο τη δημιουργία ενός ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ για το Ελληνικό Yachting διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ). Στην ημερίδα συμμετείχαν πάνω από 200 εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα γύρω από τα σκάφη αναψυχής.

Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τόνισε την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας να στηρίξει την ανάπτυξη του κλάδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο νέος νόμος 4504/2017 και οι επιπτώσεις που αυτός έχει επιφέρει στην οργάνωση και λειτουργεία των επιχειρήσεων του κλάδου. Μετά από σειρά τοποθετήσεων από τους συμμετέχοντες πάνω σε πληθώρα θεμάτων, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός THINK TANK με στόχο την αποτύπωση ενός οδικού χάρτη για το Yachting στην Ελλάδα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επισήμως γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και χάραξης κοινής στρατηγικής των φορέων του Yachting στην Ελλάδα. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπήρξε κοινή παραδοχή των ημεδαπών αλλά και των αλλοδαπών συμμετεχόντων ότι ο κλάδος στην Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη και σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΕΣΤ εκπρόσωποι της Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA), του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων & Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένος, της Ένωσης Ναυπηγείων Περάματος καθώς επίσης και πλήθος ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών, ναυτικών πρακτόρων, ναυλομεσιτών, ναυτιλιακών δικηγόρων κλπ.