ΚΕΒΕ: Θεματικό σεμινάριο στο πλαίσιο του έργου iBlue

Το εν λόγω θεματικό σεμινάριο διοργανώθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου iBlue (Investing in sustainable blue growth and competitiveness through 3-Pillar Business Model), στο οποίο συμμετέχει το ΚΕΒΕ ως εταίρος και που εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg MED 2014-2020.

Το σεμινάριο χαιρέτησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγκαστινιώτης, η Κύπρος έχει τεράστιες προοπτικές στον τομέα ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο ναυτιλιακό τουρισμό και μπορεί εύκολα να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο χάρτη του yachting. Τα φορολογικά κίνητρα, σε συνδυασμό με οικονομικά και άλλα οφέλη, και η εξαιρετική υποδομή, κάνουν την Κύπρο το  ιδανικό μέρος  για ιδιοκτήτες σκαφών, ναυλωτές και πλοιάρχους. Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον  πρωτοβουλίες όπως το σχέδιο iBlue, το οποίο επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα των σκαφών αναψυχής της Μεσογείου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τόνισε, να λαμβάνουμε πάντα υπόψη τις περιβαλλοντικές και τις κοινωνικές επιπτώσεις των σχετικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ώστε αυτός ο ελίτ τομέας να συνεχίσει να είναι  βιώσιμος και στις επόμενες δεκαετίες. Το μακροπρόθεσμο όραμα και η  εφαρμογή του επιχειρησιακού μοντέλου τριών πυλώνων, το οποίο είναι ο στόχος του έργου iBlue,  εγγυάται μια ευνοϊκή κατάσταση για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σκοπός του έργου iBlue είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου στη Μεσογειακή περιοχή, με επίκεντρο τα σκάφη αναψυχής (yachts) και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, βασισμένη στους 3 πυλώνες βιωσιμότητας ‘Περιβάλλον – Κοινωνία – Οικονομία’. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΒΕ (τηλ. 22889840) ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου https://iblue.interreg-med.eu/.