Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποσά και αιτήσεις στο www.koinonikomerisma.gr (ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα στο www.koinonikomerisma.gr και πλέον οι δικαιούχοι δύνανται να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα 2019. Τα πρώτα βήματα για να κάνετε αίτηση είναι τα ακόλουθα - Επιβεβαιώστε τον ΑΜΚΑ και εισάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – βήματα για αίτηση

Εν συνεχεία θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Απαραίτητη είναι η σωστή συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Από την στιγμή που όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού σας έχουν συναινέσει, εμφανίζεται η ένδειξη που αναφέρει αν πληρούνται τα κριτήρια χορήγησης.

Εφόσον είστε δικαιούχος, ενημερώνεστε άμεσα για το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας, αλλιώς εμφανίζεται η πρώτη αιτία απόρριψης.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται από το κοινωνικό μέρισμα νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017:
εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης

δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, όπως αυτές προσδιορίζονται στους κωδικούς 731, 732 του εντύπου Ε1.

δηλώνουν δαπάνες άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, όπως αυτές προσδιορίζονται στον κωδικό 769 του εντύπου Ε1.

δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στον κωδικό 770 του εντύπου Ε1.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Ποσά: Δείτε το βίντεο του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Εισοδηματικά κριτήρια

Το ισοδύναμο εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

Η ωφελούμενη μονάδα εντάσσεται στην 1η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, στη 2η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.000 ευρώ και στην 3η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

Εκκλησία Online