Μεταβολές στη διαδικασία απόκτησης άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους - Cyclades24

Μεταβολές στη διαδικασία απόκτησης άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους

1. Σύμφωνα με (α) σχετική, από την 1-10-2015 ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου συστήματος διεξαγωγής εξετάσεων ταχυπλόων σκαφών μέσω Πληροφοριακού Συστήματος Έκδοσης Αδειών Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους – Π.Σ.Ε.Α.Χ.Τ.Σ. (https://adeies.hcg.gr). Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω εγγραφής (username/password) στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο δύναται να υποβληθεί το αργότερο μέχρι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία της επιλεχθείσας εξέτασης ενώ προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή του στις εξετάσεις οφείλει είτε ο ίδιος αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Λιμενική Αρχή εξέτασης το αργότερο μέχρι πέντε (05) εργάσιμες ημέρες πριν την επιλεχθείσα ημερομηνία εξέτασης.

2. Σύμφωνα με (β) και (γ) σχετικές, οι κάτοχοι αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους παλαιού τύπου (έντυπο) οφείλουν μέχρι την 31-12-2017 να προσκομίσουν στη Λιμενική Αρχή τα κάτωθι δικαιολογητικά προκειμένου να αντικατασταθεί η άδειά τους με άδεια νέου τύπου (σε μορφή κάρτας):

α) παλιά άδεια

γ) ψηφιακή φωτογραφία: ύψος/πλάτος = 1,16 και ανάλυση τουλάχιστον 450*522 pixels (π*υ)

δ) παράβολο (25,00) είκοσι πέντε ευρώ υπέρ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν. (καταβάλλεται στη Λιμενική Αρχή)

β) δύο έγχρωμες φωτογραφίες

ε) ηλεκτρονικό παράβολο (10,00) δέκα ευρώ: επιλογή ως Φορέα Δημοσίου: Ναυτιλίας και Αιγαίου/Λοιπές Υπηρεσίες, Κατηγορία Παραβόλου: Θαλάσσια Αναψυχή, Τύπο Παραβόλου:

Άδεια χειριστή τ/χ σκάφους (αντικατάσταση παλαιάς).

3. Για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Σύρου (τηλέφωνο: 22810- 79672).

4. Παρακαλούμε για την ευρεία ενημέρωση του κοινού στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, άνευ δαπάνης προς το δημόσιο.-