Στο ΦΕΚ η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα - Ποια τα κριτήρια - Sputnik Ελλάδα

Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος του 2018, το συνολικό ύψος του οποίου ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με βάση το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τη συνολική περιουσία και τις τραπεζικές καταθέσεις.

Όπως προκύπτει από την ΚΥΑ, το κοινωνικό μέρισμα θα δικαιούνται μονομελή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Θα προβλέπεται ωστόσο, προσαύξηση του ορίου κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος, και 2.250 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος.

Την ίδια ώρα, η ακίνητη περιουσία του κάθε μονομελούς νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 125.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Ανώτατο όριο θα θεωρούνται τα 185.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα αποκλείονται αυτομάτως όσα νοικοκυριά εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, διαθέτουν συγκεκριμένα είδη σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, έχουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr, η οποία αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βήμα — βήμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα