Τέλος η πώληση αλιευμάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης. Που θα ... - Cyclades24 (Δελτίο Τύπου)

Ψαραγορά

Τέλος η πώληση αλιευμάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης. Που θα μεταφερθεί η νέα “ψαραγορά”

Αλλάζουν τα δεδομένα στο κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης, τόσο για τους ψαράδες που πουλάνε τα αλιεύματά τους, όσο και για τα τουριστικά και τα λοιπά σκάφη αναψυχής.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και θετική συγκατάθεση του Λιμεναρχείου Σύρου, θα απαγορευθεί η προσέγγιση των αλιευτικών σκαφών και η πώληση αλιευμάτων σε σημείο της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν η ανάγκη ασφαλέστερης λειτουργίας του λιμένα στο πλαίσιο εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων κότερων, θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών.

Την τελευταία τριετία ο αριθμός φιλοξενίας τέτοιων σκαφών στην Σύρο αυξάνεται συνεχώς και φέτος αναμένονται ακόμη περισσότερες προσεγγίσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξευρεθούν νέα σημεία για τον ασφαλή ελιμενισμό τους.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προγραμματίζει τον καθορισμό μόνιμου σημείου που θα διατεθεί για τις ανάγκες των αλιευτικών σκαφών και των προς πώληση αλιευμάτων στη θέση Καρνάγιο. Σε αυτήν την περιοχή πρόκειται να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον μια μικρή “ψαραγορά”.

Σε πρώτη φάση, υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς επαγγελματιών αλιέων που δεν επιθυμούν να αλλάξουν σημείο, εκτιμώντας πως εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο θα μειωθεί ο τζίρος τους. Από την άλλη, τόσο το Λιμενικό Ταμείο, όσο και το Λιμεναρχείο θεωρούν ότι η νέα “ψαραγορά” είναι πολύ καλύτερο να λειτουργήσει έξω από το επιβατικό λιμάνι, σε αποκεντρωμένο σημείο που αποτελεί εγγύηση για την ασφαλή προσδεση και παραμονή των αλιευτικών, ενώ παράλληλα, διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης για το κοινό όπως στην περίπτωση του Καρνάγιου.